001
002
003
004
005
006

Ο Δήμος τίμησε τον Σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη

Ήταν το 1986, όταν ο Γιάννης Δεγαΐτης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, ανέλαβε να δημιουργήσει την Ομάδα Θεάτρου του, τότε, Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Από τότε όλες οι Δημοτικές Αρχές, αναγνωρίζοντας τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία του, τον εμπιστεύθηκαν για να ψυχαγωγεί και να παράγει πολιτισμό για τους κατοίκους της πόλεως και για να κάνει γνωστή την πόλη μας, στον τομέα του, σε ολόκληρη την Αττική και όχι μόνο.

Συνέχεια ανάγνωσης

Μία διδακτική παράσταση για όλους, «ΝΕΦΕΛΕΣ» του Αριστοφάνη

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τις «Νεφέλες» σε διασκευή για παιδιά και εφήβους, ο μεγάλος κωμωδιογράφος, στο έργο του αυτό, καταπιάνεται με το -πάντα επίκαιρο- θέμα της παιδείας και του δικαίου. Το όνομα του έργου οφείλεται στις Νεφέλες, δηλαδή τις νεφελώδεις ιδέες της φιλοσοφίας. Σύμφωνα με τον Αριστοφάνη, ο Σωκράτης τις θεωρούσε τις θεές που μαζί με το Χάος και τη Γλώσσα αντικαθιστούσαν τους θεούς της πόλης.

Συνέχεια ανάγνωσης

16ο ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΑΠΟ 06 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ΑΠΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Οχτώ (8)  θεατρικές παραστάσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι από την Πέμπτη 06 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 στο 2ο Γυμνάσιο (Νεαπόλεως 7), και από 2 Σεπτεμβρίου έως 4 Σεπτεμβρίου 2023 στο πλαίσιο του 16ου  Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμων Αττικής.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΠΙΝΟΚΙΟ"

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη παράσταση, για αύριο Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11 π.μ. στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, η θεατρική παράσταση "ΠΙΝΌΚΙΟ", για λόγους υγείας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.