Ο Δήμος τίμησε τον Σκηνοθέτη Γιάννη Δεγαΐτη

Ήταν το 1986, όταν ο Γιάννης Δεγαΐτης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, ανέλαβε να δημιουργήσει την Ομάδα Θεάτρου του, τότε, Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Από τότε όλες οι Δημοτικές Αρχές, αναγνωρίζοντας τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία του, τον εμπιστεύθηκαν για να ψυχαγωγεί και να παράγει πολιτισμό για τους κατοίκους της πόλεως και για να κάνει γνωστή την πόλη μας, στον τομέα του, σε ολόκληρη την Αττική και όχι μόνο.

Συνέχεια ανάγνωσης

Μία διδακτική παράσταση για όλους, «ΝΕΦΕΛΕΣ» του Αριστοφάνη

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τις «Νεφέλες» σε διασκευή για παιδιά και εφήβους, ο μεγάλος κωμωδιογράφος, στο έργο του αυτό, καταπιάνεται με το -πάντα επίκαιρο- θέμα της παιδείας και του δικαίου. Το όνομα του έργου οφείλεται στις Νεφέλες, δηλαδή τις νεφελώδεις ιδέες της φιλοσοφίας. Σύμφωνα με τον Αριστοφάνη, ο Σωκράτης τις θεωρούσε τις θεές που μαζί με το Χάος και τη Γλώσσα αντικαθιστούσαν τους θεούς της πόλης.

Συνέχεια ανάγνωσης

16ο ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΑΠΟ 06 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ΑΠΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Οχτώ (8)  θεατρικές παραστάσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι από την Πέμπτη 06 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023 στο 2ο Γυμνάσιο (Νεαπόλεως 7), και από 2 Σεπτεμβρίου έως 4 Σεπτεμβρίου 2023 στο πλαίσιο του 16ου  Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμων Αττικής.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΠΙΝΟΚΙΟ"

Ακυρώνεται η προγραμματισμένη παράσταση, για αύριο Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11 π.μ. στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, η θεατρική παράσταση "ΠΙΝΌΚΙΟ", για λόγους υγείας.

Συνέχεια ανάγνωσης

ΠΡOΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦEΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΟΜAΔΑ ΘΕAΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΟΔΑΠ

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), καλεί κάθε ενδιαφερόμενο/η, ηλικίας 18 έως 30 ετών, να συμμετάσχει στις δραστηριότητες της παιδικής σκηνής της Ομάδας Θεάτρου «ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ» του ΠΑΟΔΑΠ.

Η καταξιωμένη και πολυβραβευμένη Ομάδα Θεάτρου μας, που λειτουργεί τα τελευταία 36 χρόνια με σκηνοθέτη το Γιάννη Δεγαΐτη, παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις για όλες τις ηλικίες στην πόλη μας αλλά και σε άλλους Δήμους.

Η συμμετοχή στην Ομάδα Θεάτρου, δίνει την ευκαιρία στους «εραστές της Τέχνης», να αναδείξουν το ταλέντο τους και να συμβάλουν ενεργά στην παραγωγή και διάδοση του Πολιτισμού.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος έως 10 Ιανουαρίου 2023, στο τηλέφωνο 6945804938 (κ. Γιάννης Δεγαΐτης).

Σπύρος Παπασπύρος

Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ

Δωρεάν θεατρικές παραστάσεις από τον ΠΑΟΔΑΠ, για τα παιδιά των σχολείων μας

Η Δημοτική Αρχή, στις κύριες επιδιώξεις της, έχει και την πολιτιστική ανάπτυξη των κατοίκων, ιδίως από την τρυφερή παιδική ηλικία. Για τον σκοπό αυτό, πέραν των άλλων, ιδρύθηκε το 2020 Παιδική Θεατρική Σκηνή από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ). Κύριος στόχος του εγχειρήματος, μέσω δωρεάν θεατρικών παραστάσεων για τα παιδιά των σχολείων της πόλης μας, να ψυχαγωγήσει το παιδί μέσα από οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα που θα τροφοδοτήσουν τη φαντασία του, να το βοηθήσουν να διευρύνει τη σκέψη και τη δημιουργικότητά του και να το ενθαρρύνουν να πιστέψει στις μεγάλες αξίες της ζωής: την αγάπη, την αλληλεγγύη, τη γενναιοδωρία, τη συμπόνια, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη.

Συνέχεια ανάγνωσης

Θεατρικές παραστάσεις από τον ΠΑΟΔΑΠ

Ξεκίνησαν οι παραστάσεις της Δημοτικής Ομάδος Θεάτρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), με το έργο «Ιφιγένεια εν γένει» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δεγαΐτη.

Μια ξεκαρδιστική παρωδία της γνωστής τραγωδίας "Ιφιγένεια εν Αυλίδι", με όλα τα στοιχεία της καρικατούρας των ηρώων, που όμως δεν ξεφεύγει καθόλου από την γνωστή ιστορία. Μπορεί η γνωστή ιστορία να είναι τραγωδία, εδώ όμως πεθαίνουμε στο γέλιο.

Συνέχεια ανάγνωσης

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.