Παιδική Χορωδία

Στην χορωδία συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 7-14 ετών.Στο μάθημα περιλαμβάνονται ασκήσεις φωνητικής τοποθέτησης και εκμάθηση τραγουδιών από το ρεπερτόριο της παιδικής χορωδιακής μουσικής(έλληνες συνθέτες,κλασικά έργα γραμμένα για παιδική χορωδία κλπ) ,με συνοδεία πιάνου ή a cappela.

Ο ρόλος μιας παιδικής χορωδίας έχει καθαρά παιδαγωγικό χαρακτήρα. Εισάγει τα παιδιά με απλό τρόπο στη μουσική,τα μαθαίνει να χρησιμοποιούν σωστά την φωνή τους , πλάθει την ψυχή τους, τα ωθεί στη δημιουργία. Επίσης παίζει ρόλο στην κοινωνικοποίηση των παιδιών. Μαθαίνουν να συνεργάζονται και να εμφανίζονται σε συναυλίες,φεστιβάλ γνωρίζοντας έτσι νέους φίλους. Μέσα λοιπόν από αυτή την παραγωγική διαδικασία μαθαίνουν εν τέλει να αγαπούν την μουσική.

H παιδική χορωδία της Αγ. Παρασκευής πραγματοποεί τις πρόβες τις κάθε Παρασκευή στο δημοτικό ωδείο Αγ. Παρασκευής (Λάδωνος & Μπουμπουλίνας) και ώρα 19.30-21.30

Στόχος της χορωδίας είναι να εμφανίζεται σε συναυλίες ,φεστιβάλ και άλλες μουσικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Αγ. Παρασκευής
Ενδεικτικά η παιδική χορωδία έχει εμφανιστεί στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του υπουργείου συγκοινωνιών "Ο φίλος μου ο ποδηλατάκιας" στο αμφιθέατρο του υπουργείου(Απρίλιος 2014),στο παιδικό φεστιβάλ χορωδιών Χολαργού (Απρίλιος 2015) , στην συναυλία "Τραγούδια της Μεσογείου" στο κηποθέατρο Παπάγου με τραγουδιστές και χορευτές της εθνικής λυρικής σκηνής (Ιούνιος 2015),στο Christmas factory στην τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων(Δεκέμβριος 2016),καθώς και σε πολλές τοπικές εκδηλώσεις του δήμου Αγ. Παρασκευής.

Μαέστρος της χορωδίας είναι ο κος Αντώνης Καρατζίκης

004
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.