ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγίας Παρασκευής ιδρύθηκε το έτος 1968 και έως σήμερα εμφανίζεται ανελλιπώς. Βασικός στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση των δημοτών, σε μια από τις σημαντικότερες μορφές τέχνης, την Μουσική.

Κατά τα τελευταία έτη, η Φιλαρμονική μας έχει μια συνεχή ανοδική πορεία και απαρτίζεται από εξαίρετους διπλωματούχους μουσικούς. Έχει πλέον καθιερωθεί και κερδίσει την ανάλογη θέση και τον σεβασμό. Από το 1996 την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνσή της, έχει αναλάβει ο Αρχιμουσικός και μουσικός εκτελεστής Ξενοφώντας Τζανίνης.
Συνεχώς δημιουργεί δεσμούς και καλλιτεχνικές ανταλλαγές με λοιπές πόλεις της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού (Μιλάνο, Παρίσι, Βρυξέλες), που προωθούν παρόμοια μουσικά σχήματα, αποσκοπώντας στην άμεση συμμετοχή των δημοτών μας, όπου μέσω της ευγενούς άμιλλας, αποτελεί ουσιαστική μορφή επικοινωνίας.
Απαριθμεί αρκετές συνεργασίες με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Έλλη Πασπαλά, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Γιώτα Νέγκα κ.α.
Επίσης έλαβε μέρος με εμφανίσεις της, στην τηλεοπτική σειρά του MEGA “Περί Ανέμων και Υδάτων” και συνεργάστηκε με τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο. Επί τέσσερα συναπτά έτη συμμετείχε στη θεατρική παράσταση “Φιόρο του Λεβάντε” με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο.
Σημαντικές μουσικές εορταστικές εμφανίσεις της Φιλαρμονικής έλαβαν χώρα στα Εγκαίνια του Σταθμού Μετρό Συντάγματος (Χριστούγεννα 2002), στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός” (2007), στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διαιτολογίας στην περιοχή Αγ.Ι.Ρέντη, σε εορτή των Ελλήνων Εφοπλιστών (Πολιτεία), στις τηλεοπτικές εκπομπές της ΝΕΤ “Συν και Πλην” με παρουσιάστρια τη Λένα Αρώνη και “Έχει Γούστο” με τη Μπίλιω Τσουκαλά κ.λ.π..

Τέλος, η Φιλαρμονική φέρει εις πέρας πολλές τοπικές εκδηλώσεις του Δήμου, Θρησκευτικές Τελετές και Εορτές, καθώς και Εθνικές Επετείους. Στεγάζεται στις Εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Πάρκου Σταύρος Κώτσης- πρώην Στρατόπεδο Σπυρούδη και ανήκει διοικητικά στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Αγίας Παρασκευής (Π.Α.Ο.Δ.Α.Π.).

Υ.Σ.:
“Και δεν είναι μόνο η μουσική που παρέχει η ιδέα αυτή που ονομάζουμε ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ.
Είναι ότι καλλιεργεί τον εσωτερικό μας κόσμο και διακοσμεί μ’ ένα απάνθισμα ευγενών συναισθημάτων, τα μύχια της ψυχή μας.
Μας δίνει κατά μια μέθοδο έναν τρόπο Επίπλευσης, στην κοινωνία της Βίας και της Διαφθοράς της εποχής μας.

ΤΖΑΝΙΝΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ
Maestro di Banda

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ του ΤΖΑΝΙΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ
Ο Ξενοφώντας Τζανίνης γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1959 και εργάζεται ως Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής, από το έτος 1996. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Π.Σ.Α.Φ.Ο. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ).
Είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας, Ενοργάνωσης, Ωδικής, Αντίστιξης, Φυγής καθώς επίσης πιάνου, κιθάρας και πνευστών οργάνων Ανωτέρας Σχολής.
Ως Αρχιμουσικός δημιούργησε τις εξής Φιλαρμονικές: Δήμου Καλαβρύτων (1983-’85), Δήμου Ορχομενού (1985-1992) παράλληλα με του Δήμου Λιβαδειάς (1997-2002), Δήμου Πεύκης (1998-2001), Δήμου Αρτέμιδος (2003-2007).
Με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγίας Παρασκευής, συνεργάστηκαν το 2002 με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Έλλη Πασπαλά, Παναγιώτη Καλατζόπουλο, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γιώτα Νέγκα, καθώς και με τη Μουσική Σκηνή “ΓΡΑΜΜΕΣ”, πραγματοποιώντας συναυλίες σε όλη τη χώρα. Τέλος, το ίδιο έτος η Φιλαρμονική περιόδευσε στο Διεθνές Φεστιβάλ “ΠΑΡΙΣΙ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΟΛΑΝΔΙΑ”.
Από το 2007-2010, συνεργάστηκε με το Θέατρο ΑΝΕΣΙΣ, ενορχηστρώνοντας τη θεατρική παράσταση “ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ”, με πρωταγωνιστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο.
Το έτος 2008 με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν, κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κων/νου Καραμανλή, στο Ελληνικό Περίπτερο της “ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ”, στη Σαραγόσα της Ισπανίας.
Τον χειμώνα του 2010 συνεργάστηκε με την Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μουσική παράσταση, καθώς επίσης είχε δισκογραφική συνεργασία με τον Διονύση Τσακνή.
Κατά τη μουσική του διαδρομή, γεγονός είναι η συνεργασία του με γνωστούς καλλιτέχνες του μουσικού στερεώματος της χώρας μας, ενδεικτικά αναφέροντας τους: Λουδοβίκο των Ανωγείων, Λάκη Παπαδόπουλο, Νίκο Ζιώγαλα, Γεράσιμο Ανδρεράτο, Γιάννη Μιλιώκα κλπ.
Το έτος 1993, εργάστηκε ως Καθηγητής Κιθάρας και Ανώτερων Θεωρητικών, στο Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου, καθώς και ως Αναπληρωτής Καθηγητής Μουσικής σε σχολεία της Δευτ/θμιας Επαίδευσης, από το 1993-’99.
Το έτος 2000, ίδρυσε την ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΧΑΛΚΙΝΩΝ -“ΧΑΛΚΕΝΤΕΡΑ ΧΑΛΚΙΝΑ”.
Τέλος, είναι κάτοχος Τιμητικού Διπλώματος, από το σεμινάριο του Διεθνούς Φήμης Καθηγητή- Solist πιάνου ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΚΑΡΕΛΗ (1993).

ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2018 - ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

25 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

(ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

(Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ)

1 ΜΑΪΟΥ

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

30 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ

Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (ΠΕΥΚΑΚΙΑ)

19 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ

Ι.Ν. ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

25 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ

Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ”

(5 ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ )

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ

Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΤΣΑΚΟΣ)

20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ

Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ)

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

(ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)

9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

(ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΜΠΡΑ)

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ (1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ)

ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.